Keresés

Csalnak e a lottó sorsoláson? Mindenkit érdekel, hogyan lehetséges hogy ennyire kevesen nyernek?

Sokak játszanak Szrt Zrt termékeit, és mindenkiben felmerült már a kósza gondolat, hogy hogyan lehetséges, hogy az a rengeteg ember, miért ilyen ritkán nyer, és miért ennyire titkos ez az egész.

Amerikában másképpen mennek a dolgok, ott egyes államokban nyilvánosságra hozzák a lottó nyertesek személyazonosságát, más államokban kérésükre teszik nyilvánossá. Nálunk jelenleg annyira privát a rendszer, hogy ha valaki nyer a lottón, és nem mondja el senkinek, gyakorlatilag azt sosem fogja megtudni senki.

Erre a titkosságra alapozva jutnak el sokan oda , hogy lehet nem is nyernek a lottón, csak írják hogy valaki elvitte az 5 milliárdot, közben a pénz megmaradt. Erre nem sok esély van, elég sok hatóság vizsgálódik a Zrt. háza-táján, sok pénzügyi ember, sok informatikus, aki belelát a rendszerbe. Előbb utóbb valaki kotyogna, és az senkinek nem lenne jó.

Továbbá évente hitelesíti valamely független könyvvizsgáló cég (pl. Deloitte, KPMG), a sorsolás során használt eszközöket pedig az Országos Mérésügyi Szerv.

Szóval mi csalás ellenesek vagyunk , mi úgy érezzük hogy bőven nyereséges a játék csalás nélkül is, de befogunk mutatni pár legendás történetet, ami azt próbálja bizonyítani hogy a csalás létezik!

Bemutatunk pár elméletet, ami a neten kering :

1 elmélet:

Kell egy nagy sebességű kamera , egy kiértékelő program, ami felismeri számokat – ez ma már nem probléma, lásd rendszám felismerők – és elektromos inpulzus a vákum bekapcsolására és máris az a szám jön ki a “sorsoláson”, amit akarnak. A kamera másodpercenként 2000 képkockát rögzít, pontosan tudja melyik golyó merre helyezkedik el, és megfelelő időben , mikor a szívócső felett van a golyó, leszívja a kért számot.

2 elmélet:

Kézi húzásnál a golyók nehezek, vagy éppen hidegek, vagy melegek, hogy a húzó érezze, mit kell kihúzni.

3 elmélet

A golyók nem egyenlő súlyúak, kicsit nehezebbek, pár grammal, amit a közjegyző nem érezhet, viszont a gép a golyók fújásakor egy elektromos mérleget alkalmaz, és vákum leszívja a nehezebb golyókat. Ez kicsit olyan mint a “How it’s made” műsorban, mikor a lézer kidob egy rossz terméket a futószalagról.

 

Ezek csak elméletek, természetesen semmi köze a valósághoz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük